kladblok zwanger

10x GUILTY AS CHARGED

Ik heb vreemde gewoontes. Altijd al gehad. Of, gewoontes.. ik doe soms gewoon maffe dingen. Zoals dansen in m’n ondergoed, heel hard met opzet vals zingen en tegen mijn kat praten alsof ze me ook echt begrijpt. Dat kaliber. Sinds ik zwanger ben lijkt mijn weird-o-meter op hol geslagen en kan ik er zo een 10-tal ‘guilty as charged’ momentjes bij optellen. Lezen jullie mee?

1. Nachtelijke uitstapjes naar de koelkast
Hier ben ik vast en zeker niet de enige in – maar ik word momenteel zo’n 3 a 4 keer per nacht wakker om te moeten plassen. Nu is dat op zich al niet ideaal, maar de laatste tijd kan ik daarna de slaap niet meer vatten omdat mijn maag onwijs aan het knorren is: HONGER! Het komt dus geregeld voor dat ik, midden in de nacht, in het donker, met buik en al en hele kleine oogjes voor de koelkast sta. Overigens slaap ik na zo’n midnight snack vaak heerlijk verder.

2. Bh’s zijn optioneel, evenals make-up. 
Sinds mijn voorgevel maat meloen aangenomen heeft zijn ook mijn bh’s een maatje (of 2) meegegroeid. De rest van mijn lichaam vindt dit erg onprettig en dat ding snijdt in m’n buik like there’s no tomorrow. Het liefst laat ik dat martelwerktuig helemaal links liggen, maar dat gaan mijn collega’s vast niet op prijs stellen (of wel, maar dat is ook een beetje eng). Ook ga ik geregeld zonder make-up de deur uit. Maakt me na een nacht met snack-plas-en-wakkerlig-momentjes helemaal niets uit.

3. Ongemerkt onbeperkt vreten
Ik ben er meester in geworden, mezelf voor de gek houden. Dat doe ik zo: Ik koop een zak snoep en pak heel netjes een handje uit de zak en leg ‘m vervolgens vol goede intenties weer terug in de kast. Dat tafereel herhaal ik gedurende de dag een keer of 20/30. Alsof het niets is. Ik kan natuurlijk ook gewoon de hele verpakking voor mijn neus leggen en ‘m op die manier naar binnenwerken, maar wat is daar leuk aan? Het eindresultaat blijft helaas hetzelfde, een lege zak en een volgevreten zwangere vrouw..

4. Babyspulletjes
Iedere dag trek ik minstens 3x de la met babykleertjes open om vervolgens te ruiken aan de inhoud (want babywasmiddel). Ook de bodylotion, babyolie en andere smeerseltjes zijn niet veilig voor mijn neus. Vaak pak ik 1 rompertje of een ander outfitje om er een half uur mee in mijn handen te staan en er verliefd naar te staren. Helemaal niet raar.

5. Home is where the pants aren’t
Ik slaap structureel zonder onderkleding want 5x naar de wc hobbelen s’ nachts is too much met een broek aan. En meer wil ik daar niet over kwijt.

6. Koopzucht
Ik had al een gat in mijn hand ter grootte van de Atlantische oceaan, maar er lijkt nu helemaal geen houden meer aan. Iedere dag koop ik wel IETS. Een paar sokjes, badolie, een speenkoord op internet. Alles gaat m’n mandje in. Onze bankrekening kreunt iedere keer.

7. Nog .. nachtjes slapen
Als een kind zo blij tel ik de nachtjes slapen tot de volgende echo, weekwissel of afspraak bij de verloskundige. Meerdere malen per dag open ik mijn agenda/kalender om alles uitgebreid te bekijken. Nog zoveel weken tot m’n verlof. Nog zoveel weken tot m’n uitgerekende datum. ZO VEEL ZIN IN. Ik ga er bijna stickers van plakken.

8. M’n eigenwijze kind filmen
Tegen beter weten in m’n camera tevoorschijn toveren als onze baby weer eens een feestje in m’n buik houdt. Hij houdt er namelijk direct mee op zodra dat ding aanstaat. En ik, wanhopig als ik ben, blijf gewoon hardnekkig proberen. Ik moet en zal een buikfeestje vastleggen voor later!

9. Poes doet gek
Ik bedenk de gekste dingen: ik vraag me bijvoorbeeld af of het raar is de verloskundige te bellen met de boodschap “Mijn kat volgt me de hele dag al en kijkt me heel indringend aan. Wat is hier aan de hand? Moet ik langskomen?” Want ja, Jack heeft echt wel door dat er iets ‘geks’ gaande is. Iedere ochtend komt ze me checken. Yes, still here.. still pregnant.

10. Hoofd = vol
Ook heb ik er een handje van mijn overvolle hoofd nog voller te stampen met (vaak nutteloze) babyinformatie uit blogs, vlogs, vreemde websites en fora. Ondertussen verlaat alle, wel belangrijke info, mijn hoofd en vergeet ik alles dat niets te maken heeft met zwanger zijn of moeder worden. Ik verander serieus in zo’n moeke die over niets anders meer kan praten. Zuuuucht. Ik heb een zwangere bff nodig. Wie biedt zich aan?

Als ik een beetje mijn best doe, denk ik dat ik er zo nog 10 uit m’n mouw kan schudden. Maar die bewaar ik voor een volgende keer. Als die er nog komt, that is. Het einde is in zicht jongens (nou ja, soort van..) 11 weken te gaan!

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Juliette
  01/08/2017 at 07:07

  1 woord…. Geweldig..

  Bijzonder he, dat hele gebeuren in je lichaam zo 😉

  • Reply
   Esmee
   02/08/2017 at 07:18

   Maar echt! Hahah 🙂 Er gebeurt zooo veel..

Leave a Reply