zwanger

25 tekenen dat de bevalling eraan komt

Dit is uiteraard geen wetenschappelijk onderbouwde materie, maar met bijna 39 weken zwangerschap op de teller denk ik dat ik toch wel mag zeggen dat de bevalling eraan komt. Sure, vaak genoeg beginnen bevallingen ook zonder ‘voortekenen’. Maar ik heb het hier niet over de slijmprop, voorweeën of het breken van vliezen. Ik heb het over hele andere, hoogstwaarschijnlijk herkenbare, signalen dat de bevalling niet zo heeeel lang meer op zich gaat laten wachten. Lees je mee?

1. Je moet 86 keer per dag plassen.

2. Ook per nacht trouwens. Met dichtgeknepen oogjes strompel je richting de wc. Die extra druk op je bekken is namelijk KILLING.

3. Als iemand vraagt hoe het gaat barst je spontaan in huilen uit.

4. Alle zielige diertjes op televisie wil je per direct adopteren.

5. Slapen is niet langer een feestje. Ieder uur moet je jezelf uit bed hijsen richting toilet, hemel en aarde bewegen als jij je omdraait en dat voedingskussen wil je ondertussen ook wel in de hens steken.

6. Als je dan even slaapt, droom je over bevallen. En dat zijn geen gezellige dromen. Bijvoorbeeld: iedereen (zelfs niet-zwangeren) in je omgeving bevalt behalve jij. Je bevalling duurt een week. Of je bevalt en krijgt er geen baby voor terug. Allemaal horrorscenario’s. Zwetend wakker worden.

7. Je begroet je verloskundige inmiddels met “Hoiiii, ben ik weer..”

8. Je drinkt liters water en plast daar misschien 2% van uit. Maar je moet wel de hele dag. Zo teleurstellend om voor 2 druppels helemaal je broek uit te moeten trekken.

9. Je baby heeft duidelijk ruimtegebrek en duwt aan alle kanten zowat door je buikwand. Voet hier, bips daar, elleboogje in je blaas. Lekker.

10. Aankleden is een marathon geworden. Sokken en schoenen? Nah. Je blijft vandaag wel binnen. Op blote voeten.

11. Traplopen overigens ook. Intens vervelend als je oplader beneden ligt en je telefoon inmiddels op 1% batterij functioneert en jij net weer lekker in bed geïnstalleerd bent.

12. De commode is al 15 keer her-ingericht en alle kleertjes 50 keer opnieuw opgevouwen.

13. Je roept dagelijks “IK BEN ER KLAAR MEE, IK WIL NU BEVALLEN”.

14. Niets maar dan ook niets in je kledingkast past nog. Zelfs die zwangerschapsbroek (in een maat groter dan je normaal hebt) niet.

15. Make-up en bh’s zijn optioneel geworden.

16. Evenals ondergoed.

17. Na 2 happen eten zit je propvol, krijg je geen lucht meer en heb je het gevoel een heel all-you-can-eat buffet naar binnen gewerkt te hebben. Maar na een half uur begint je maag weer te knorren. Er is geen in-between meer. Alles of niets in (wat er over is van) je maag.

18. Na het plassen sta je op en tot grote schrik en verbazing verlies je nog wat vocht. Is dit..? Vruchtwater..? Nee hoor, je staat gewoon in je broek te zeiken. Daag sluitspier.

19. Die matrasbeschermers uit het kraampakket zijn inmiddels compleet verfrommeld door je enorme draaikont en je vraagt je af hoe je je vruchtwater precies gaat mikken op deze paar vierkante centimeters.

20. Bij ieder krampje (ja, ook die in je darmen) denk je: “IS DIT EEN BEGINNENDE WEE?”. Helaas, het was een scheetje.

21. Ieder uur trek je de koelkast open om te constateren dat er nog steeds geen taart in ligt. Balen.

22. Je hebt ONWIJS zin in Franse frietjes van de McDonalds maar niemand die ze voor je wil halen. Je vent is het inmiddels wel zat om op de meest vreemde tijdstippen jouw cravings te moeten stillen.

23. De enige uitstapjes die je nog maakt zijn die naar de dichtstbijzijnde supermarkt omdat je verder alles in huis hebt opgevreten.

24. Je bent stikjaloers op mensen die: harder lopen dan jij, zonder gehijg bovenaan trappen verschijnen, een mojito achterover tikken, een dagje sauna plannen, spijkerbroeken aanhebben en die dat allemaal de normaalste zaak van de wereld vinden. Rude.

25. Je Rennies zijn op, evenals de vanillevla, cola en kamillethee. En dat is misschien maar goed ook, want al die dingen komen inmiddels niet alleen je strot, maar ook alle andere gaten uit.

Ben ik nog wat vergeten? Vast! Vul aan waar nodig..

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Monique
  02/10/2017 at 07:52

  Geweldig, ik ben morgen 39 weken en ik herken echt alle symptonen..? Leuk geschreven ? en we gaan gewoon verder.. haha..

  • Reply
   Demi
   30/12/2017 at 15:43

   Je bent dat je vliezen breken verzetten
   Ik ben pas 3 maanden zwanger

 • Reply
  Krista
  02/10/2017 at 09:09

  Haha Hillarisch en zoooo Herkenbaar, hier morgen 39 weken en kan me helemaal in je inleven. Toch fijn dat er meer zwangere zijn die het op deze manier ervaren ? Succes met de laatste Loodjes?

 • Reply
  Esther
  02/10/2017 at 11:25

  Hier tik ik de 40 weken aan as woensdag en ik heb alle bovenstaande symptomen?. Ik wil niet meer ik kan niet meer ik wil mijn baby en IEDEREEN om mij heen die rond die datum is uitgerekend IS AL BEVALLEN. Heel fijn. Maar ik kan in ieder geval nog in alle rust Heel Holland Bakt terugkijken.. ??

 • Reply
  Esmee
  17/10/2017 at 10:17

  Hopelijk zijn jullie inmiddels (net als ik) bevallen van jullie kindjes :D!

Leave a Reply