esmeefordayscollab zwanger

5 VRAGEN AAN EEN PAPA-TO-BE

Jord wood watch dad to be

Moeder worden is spannend. Ik vind het iedere dag weer een uitdaging en leer er ontzettend veel van. En dan vooral over mezelf. Maar nog meer dan dat ik het spannend vind, geniet ik er enorm van. Het getrappel in m’n buik, het feit dat ik eigenlijk nooit meer alleen ben en mijn veranderende lichaam. Ik maak het allemaal mee. Maar papa worden, dat is ook super spannend! Voor mannen is het proces van zwanger naar baby een hele andere ervaring. Ik vroeg mijn lief hoe hij hierin staat en over zijn toekomstige rol als papa van ons kleintje. Lees je mee?

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met JORD wood watches.
jord wood watches papa to be

1. Hoe ervaar je de zwangerschap tot nu toe?
“Ehhh, ik vind het heel spannend en tegelijkertijd is het voor mij ook een beetje een ver-van-mijn-bed-show omdat Esmee de baby draagt en alle ongemakken heeft die daarbij komen kijken. Ook voelde zij de baby veel eerder dan ik. Maar de momenten dat ik de baby wel kan voelen zijn geweldig. Echt iets van ons tweetjes (eigenlijk drietjes). De eerste keer dat ik hem voelde schoppen was ook gelijk de eerste keer dat ik het gevoel had dat we eigenlijk al met z’n drietjes zijn en dat hij er vanaf nu gewoon helemaal bij hoort. Wat ik wel heel spannend vind is dat we straks gewoon een klein mensje hebben gemaakt dat helemaal van ons afhankelijk is. Die moeten we gaan opvoeden, aankleden, voeden en voorbereiden op de grote boze wereld.”

2. Waar kijk je het meest naar uit na de bevalling?
“Spelen met de kleine man. En dan vooral samen mama pesten. Samen knuffelen. Heel veel knuffelen. Ja, gewoon samenzijn. Dat ik hem in mijn handen mag houden en nooit meer los ga laten (nou ja, voorlopig in ieder geval niet). Had ik al knuffelen gezegd?”

3. Wat voor papa denk je dat je gaat zijn?
“Een zorgzame papa. Ik wil ervoor zorgen dat ik er altijd voor hem ben en dat hij vanaf dag 1 op mij kan bouwen en altijd bij me terecht kan. Als er wat is zal ik er zijn. Ik zou zo graag al zijn problemen voor hem oplossen, al is dat natuurlijk onmogelijk. Wel zal ik hem zo goed als ik dat kan begeleiden en ondersteunen. Ik wil hem heel veel liefde geven. Zorgen dat hij thuis een goede basis heeft waar hij altijd terecht kan, met alles. Ik denk niet dat ik een hele strenge vader zal zijn, wel duidelijk en consequent, maar niet streng. Ik wil hem normen en waarden leren maar hem ook zijn eigen fouten laten maken.”

4. Wat is de belangrijkste levensles die je je kleine mee wil gaan geven?
“Probeer van iedere dag te genieten want voor je het weet kijk je op een dag achterom en ben je al op de helft van je leven. Cliché, maar het leven gaat verdomd snel. En bovenal: lach. Lachen maakt het leven mooier.”

5. Heb je nog tips voor andere mannen die (binnenkort) een zwangere vrouw in huis hebben?
“Zeg gewoon ‘JA’ op alles. Laat het over je heen komen en zorg goed voor je vrouw want ze heeft het soms best zwaar. Geniet er samen van. En zorg dat je augurken in huis hebt 😉 (en ijs, en pizza’s en snoepjes en koekjes).”
papa worden

Ik denk dat ik in Marcel een hele lieve, zorgzame papa ga zien als onze baby er straks is. Hij is nu al onwijs zorgzaam als het om mij gaat namelijk. Ik probeer hem dit zo veel en zo vaak mogelijk te zeggen en te laten zien en voelen. En soms vind ik het leuk om daar een cadeautje aan te verbinden. Na een teleurstellende surprise-box met vaderdag, was ik intens blij toen ik een mailtje kreeg van JORD of ik voor Marcel een mooi horloge wilde uitzoeken. Het horloge dat hij om heeft is de Dover Koa & Black. Ik vond deze de mooiste vanwege de stoere uitstraling, het open uurwerk en de natuurhouten kleur. Hij is er (gelukkig) ook heel blij mee!
papa worden

Nu komt het leukste, deze papa en mama to-be mogen de kans geven aan een andere papa-to-be (of gewoon een papa, man of vriend) zo’n mooi horloge met korting te shoppen! Je kunt $100 winnen om te besteden in de webshop van JORD.

Om mee te doen met deze giveaway hoef je maar 1 ding te doen, namelijk het formulier invullen via de speciale giveaway-pagina van JORD. Je kunt mee doen tot en met 20 augustus. Daarna selecteren zij een winnaar. Heb je niet gewonnen? Dan krijg je alsnog een unieke kortingscode voor $25 korting op je JORD naar keuze. Doe je mee? Gaat de man in jouw leven vast heel blij mee zijn ;)!

Liefs,
Esmee


You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Kimberley
  30/07/2017 at 09:41

  Ahhh lief! De kleine boft met zijn ouders! x

  • Reply
   Esmee
   30/07/2017 at 20:01

   Dat is pas lief! Dankjewel ☺️?

 • Reply
  Nathalie
  30/07/2017 at 12:02

  Wat een leuk artikel om te lezen!
  Jullie worden zulke leuke ouders samen ?

  Liefs, Nathalie

  • Reply
   Esmee
   02/08/2017 at 07:15

   Aww dankjewel! Lief dat je dat zegt :)!

 • Reply
  Juliette
  01/08/2017 at 06:57

  Ik doe mee hoor.. 🙂
  “Cliché, maar het leven gaat verdomd snel” ik kom de laatste tijd zoveel cliché dingetjes tegen die zo verdomd waar zijn, op de een of andere manier word je heel erg met je neus op die feiten gedrukt..

  Mooi artikel!

  • Reply
   Esmee
   02/08/2017 at 07:15

   Ja he? Same here. Opeens ga je nadenken over ALLES. Gek wat zo’n zwangerschap met je doet. Dankjewel! x

 • Reply
  Anna Maria
  02/08/2017 at 05:52

  ahh wel super lied zeg, alleen die augurken hoeven niet altijd. Ik vond ze nooit lekker en toen wel. ijs daar in tegen ??

  • Reply
   Esmee
   02/08/2017 at 07:14

   Hahah ik heb augurken altijd lekker gevonden. Maar rond een week of 14/15 at ik zo 3 potten per week leeg.. Super cliché :P!

Leave a Reply