esmeefordayscollab fashion

giving my eyes a break • polette

De afgelopen weken waren stressvol. Ik maak me altijd al veel te druk om ALLES en een verhuizing doet daar nog een schepje bovenop. Maarrr.. we zijn verhuisd! Hoera! En wonen nu in een superschattig appartementje. Ik blij, vriend blij, kat blij. Maar mijn ogen? Iets minder blij. Ik sliep amper en maakte lange dagen en dan zijn lenzen niet echt je bff, kan ik je vertellen. Maar de uitkomst kwam, in de vorm van een mailtje van Polette.

Ik ben al jaren zeg maar best wel blind. Mijn sterkte is niet schrikbarend, maar in combinatie met de cylinder in mijn ogen, zie ik zonder hulpmiddelen bar weinig. Vroeger vond ik mezelf te stoer voor een bril en mocht ik nog geen lenzen. Dat resulteerde in pretty awkward situaties, haha. Ik liep bijvoorbeeld mijn beste vriendinnen straal voorbij en riep soms vol enthousiasme “Kijk, daar komt [insert friend]!” om er vervolgens achter te komen dat er een oud mannetje met een rollator aangelopen kwam. Oeeeps haha. Maar al een hele tijd draag ik nu vrijwel dagelijks contactlenzen. Ik had wel een bril, maar die deed ik eigenlijk alleen op als mijn ogen echt zeiden: “Nope, not today.” na een slechte nacht of na een lange dag computerscherm-staren. Ook lees ik veel en daar worden mijn ogen met lenzen niet altijd even blij van.

Inmiddels vind ik brillen stiekem best leuk, en toen Polette mij aanbood een bril uit te zoeken en daarover te bloggen, was ik direct enthousiast! Maar toen kwam het kiezen.. niet mijn sterkste punt. Ik kan dagen tobben over wat de beste keuze is en dan nog ‘spijt’ hebben van mijn uiteindelijke keuze (meer mensen die daar last van hebben ;p?). Maar eigenlijk had ik mijn bril vrij snel uitgezocht en sinds ik hem ontvangen heb, eigenlijk mijn lenzen niet meer ingehad. En wat een verschil! Mijn ogen zijn minder rood, minder moe en ik kan uren lezen, scherm-kijken en series binge-watchen. Zonder een centje pijn. Nog een pluspunt: ik krijg bijna dagelijks te horen: “Wat een leuke bril!” of “Waar komt die bril vandaan?”. Now you know: Polette!

Het bestelproces was super eenvoudig en alles stond duidelijk uitgelegd. Ik kon zelf mijn oogmeting invullen en het soort glazen kiezen. Ik ging voor business glazen (vanwege mijn sterkte) en het montuur ‘Dean view’ in zilver. Ik heb nog getwijfeld over de zwarte, maar dan loopt mijn Harry Potter verslaving pas echt uit de hand en dat doe ik Marcel maar niet aan. Ook had ik de bril al heel snel thuis. Het was nog even spannend, want ik ging natuurlijk verhuizen en de bril zou op het oude adres bezorgd worden, maar Polette heeft ervoor gezorgd dat hij op tijd geleverd werd en ik tijdens de verhuizing mijn ogen rust kon geven. And boy did they need it. Ook een fijn detail: de brillen van Polette komen rechtstreeks uit de werkplaats, zonder vervelende tussenpartijen die de prijs omhoog krikken. Daardoor kun je ook met een kleinere portemonnee terecht voor een (zonne)bril op sterkte.

Liefs,
Esmee

PS. Als jij mocht kiezen, welke bril van Polette zou je dan willen hebben? Vind alle modellen hier & let me know :)! 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Eva
  06/12/2016 at 10:06

  staat je super goed!! <3
  xx
  http://www.eveoaks.com/

 • Reply
  Carmen Mattijssen
  06/12/2016 at 23:09

  Wat een mooie! Polette is top! <3

 • Reply
  Lisa Groot
  07/12/2016 at 08:50

  Heel leuk! De bril staat je echt heel tof! Een keer eens een wat ander model dan alle anderen :). Polette heeft ook hele gave ontwerpen vind ik; zit er ook over te denken om een model aan te schaffen, maar dan een E-polette omdat ik zo lang achter een scherm zit 🙂 Liefs

 • Reply
  Esmee D
  07/12/2016 at 10:22

  Thanks giiirl <3

 • Reply
  Esmee D
  07/12/2016 at 10:23

  Thank yooou <3!! Jaaa ik ben fan! Echt fijne modellen hebben ze!

 • Reply
  Esmee D
  07/12/2016 at 10:24

  Dankjewel! Ik vond 'm ook zo leuk!! En inderdaad, anders dan anders. Hou ik wel van. Ze hebben superveel keuze, zou er zo nog een uit kunnen kiezen, haha. Ik wilde ook de E-polette, maar die zijn er helaas nog niet met sterkte. Mijn vriend heeft een E-polette zonder sterkte en die is er supertevreden mee! Liefs!

 • Reply
  Nathalie Slingerland
  19/06/2017 at 08:24

  Super leuk! We hebben dezelfde smaak hihi!
  Ik vind hem je super staan!:-)
  Gelukkig heb ik geen cilinder, mijn vriend wel maar zonder bril voel ik me echt net een mol. Dan zie ik ook echt heel weinig haha!

  Liefs, Nathalie

Leave a Reply