kladblok

Ik ben geen zomermens

There. I said it. Ik ben geen zomermens. En ik schaam me er niet eens voor. Iedereen kijkt me altijd heel raar aan wanneer ik dit verkondig. Zeker nu. “Komt zeker omdat je zwanger bent, dan heb je het extra warm” zeggen ze dan. En dat is ook wel zo. Ik heb het inderdaad extra warm nu. Maar ik ben eens terug gaan denken, en eigenlijk ben ik iedere zomer zomer-moe. Meteen na de eerste warme dag al. Raar en onbegrijpelijk? Misschien. Maar ik leef op als de blaadjes verkleuren, er een fris briesje staat en ja, als het af en toe flink regent en stormt. Als mijn favoriete maand (oktober) de hoek om komt kijken, Halloween voor de deur staat en de feestdagen na 3x met m’n ogen knipperen daar zijn. Ja, dan kom ik weer in actie.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van de warme zon op mijn gezicht, geen melkfles-witte benen en een dagje strand. Maar dat is dan ook gelijk het punt. Zolang ik niets hoef te doen en inderdaad met m’n luie reet aan het strand of zwembad kan vertoeven, vind ik warm weer ook heerlijk. Op vakantie bijvoorbeeld. Die vakanties duren alleen altijd te kort. En de zomers in Nederland zijn altijd te benauwd. En als je dan de hele zomervakantie gewoon naar je werk moet, of in de stad woont en geen tuin hebt, is dat toch wat minder. Dan ga ik hijgend, puffend en zwetend door het leven. Op die dagen zit ik naast een ventilator, te wachten tot de zon onder is en ik alle ramen en deuren open open kan doen voor een zuchtje wind (die het overigens altijd af laat weten).

Helemaal erg is het om vervolgens in die sauna te moeten slapen. Ik moet ergens onder liggen, anders slaap ik niet. Maar zo’n deken is veel te warm. Dus na 1 minuut lig ik voor de helft onder en met de andere helft buiten de dekens. Ondertussen begint het zweten. En als je dan ook nog eens met zijn tweeën in zo’n sauna ligt, wordt het helemaal bloedheet. Knuffelen is er niet meer bij en meer dan dat al helemaal niet. Na een paar uur woelen is het iets afgekoeld door de open ramen en vat je eindelijk de slaap. Maar diezelfde open ramen waren een gigantisch uithangbord voor een kolonie (vrouwtjes)muggen die nu met z’n allen om je hoofd zoemen. En je prikken. Als je net zoveel geluk hebt als ik ben je altijd de sjaak als het gaat om muggenvoer. Dus: warm, overal jeuk en het meest irritante geluid in je oren. Wie de ^*(# slaapt daar doorheen? Ik niet hoor.

En dan nog iets: THE CHUB RUB. Klinkt dat bekend? Als je niet gezegend bent met een ‘thigh gap’ weet je vast wat ik bedoel. Je hebt je favoriete zomerjurkje aan. Na een half uur lopen verga je van de pijn omdat je bovenbenen tegen elkaar aan schuren. Je probeert alles. Broekjes, crèmes, zalfjes. Maar niets helpt. Die broekjes kruipen omhoog en omdat je zo zweet is de crème of zalf zo weer van die plek verdwenen. Ik heb wel 1 tip (die tot nu toe fantastisch werkt): stick deo. En dan die van Rexona. Als je die precies op de plek waar je dijen schuren aanbrengt, heb je nergens meer last van. For real.

En verder: fruitvliegjes (en andere insecten die altijd in je ogen, neus of mond vliegen als je op de fiets zit), stinkende afvalbakken (want alles rot 10x zo snel), dat laagje zonnebrandcrème op het water van een zwembad/zwemvijver (serieus, gatver), treinreizen met 300 andere bezwete medereizigers (ieeeew), verbranden omdat je porselein-witte huid absoluut niet tegen de zon kan, op je muil gaan omdat dat rubbertje van je teenslipper losschiet, je picknickkleedje in een mierennest parkeren, bedenken dat een dagje strand wel leuk zou zijn en daar de rest van Nederland aantreffen, 80% van je kledingkast niet meer aan kunnen en.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat doe ik niet, want ik klink al zuur genoeg, haha.

Zo. En nu ga ik nog even een regendansje doen en heel hard hopen dat de herfst er snel zal zijn.

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Joyce
  27/08/2017 at 11:44

  Ik hoop met je mee, ben ook geen zomer mens. Laat de herfst maar komen, ben er klaar voor!

  • Reply
   Esmee
   02/09/2017 at 10:21

   Hahah yes!! September is er al, dus het schiet nu op!

 • Reply
  Schmollay
  27/08/2017 at 19:20

  ???

 • Reply
  Meer
  03/09/2017 at 19:12

  Wat komisch: ik googlede op “ik ben geen zomermens” en krijg deze blog post. Je begrijpt vast dat ik dus ook geen zomermens ben. 😉 Dat de nachten nu kouder worden en het komende week lekker koel wordt, daar word ik blij van. Verkleurende blaadjes, lekker met thee en kaarsjes op de bank zitten, zelfs de pepernoten in de winkel. Ik heb vooral moeite met het uitgesproken buitenleven van iedereen in de zomer! Het is zo aanwezig en als je daar geen zin in hebt, voel je je al snel een saaierd of zo.

  • Reply
   Esmee
   08/09/2017 at 07:09

   Hahah wat leuk! Dan heb ik mijn SEO wel goed voor elkaar voor dit bericht :P! Ik heb precies hetzelfde! Ik juich iedere regendruppel toe en leef helemaal op als het onweert, haha! Kan ook niet wachten tot de feestdagen etc. En inderdaad, PEPERNOTEN! Heb ze nog niet gekocht maar ze roepen me, hihi. Niks saais aan. Ik heb ook vaak geen zin om met die bloedhitte allemaal inspannende dingen te doen. Lekker genieten van dit seizoen!

Leave a Reply