baby

LEVEN MET LEV • 004

4 maanden baby Lev! Hoera! Maar oh boy. Het gaat zo hard. Het voelt als de dag van gisteren dat ik in dat ziekenhuisbed lag. Met een heel klein, minuten oud baby’tje in mijn armen. Ons kind. Om niets te vergeten en jullie up-to-date te houden zal ik iedere maand een ‘Leven met Lev’ blog de lucht in slingeren. Vandaag is mijn baby 4 maand! Lezen jullie mee?

IK:
..Geef nog steeds fulltime borstvoeding en vind dat ergens zo bizar. Ik heb nooit een cursus gevolgd, amper wat gelezen en zei voor mijn bevalling: “ik ga het gewoon proberen en dan zien we wel hoe het gaat.” Dat het zo goed zou gaan had ik niet kunnen bedenken. Toen je in het ziekenhuis voor de eerste keer werd ‘aangelegd’ noemde de verloskundige je een natuurtalentje. En dat ben je nog steeds. Glimmen van trots!

..Vind opeens het leven van een huismama onwijs aantrekkelijk. Fulltime bij mijn lieve kleine ventje zijn? Sounds like heaven. Maar als ik heel diep graaf en even goed in de spiegel kijk realiseer ik me ook dat ik snak naar dingen voor mezelf doen. Lekker werken. Dagjes weg. Soms even uit de babybubbel. Ik mocht ervan proeven afgelopen week, jij bleef bij papa en mama ging een paar uurtjes naar de sauna. HEERLIJK. En wat was het fijn om je weer plat te knuffelen na die tijd apart.

..Moet jou binnenkort voor het eerst naar de opvang gaan brengen en wil er nu al van huilen. Snif.

..Kijk foto’s en filmpjes van jou als je in bed ligt. Als ik je niet live kan zien, dan maar op mijn schermpje. (Best erg dit, maar what ya gonna do. De moederliefde is strong in this one).

..Riep na mijn bevalling: “IK WIL ER NOG WEL DRIE!” maar heb nu toch iets minder haast. Ik vond de afgelopen maanden echt best heftig. Eerst de rust erin bouwen, dan praten we verder over eventuele volgende baby’s (en nee, zeker niet nog drie, haha!).

JIJ:
..Kan gewoon al omrollen! Helemaal zelf! Van rug naar buik en andersom. Mijn lieve kleine hulkbaby, supersterk ben je. Ik ben je allergrootste cheerleader, bereid je maar voor op heel wat gejuich, gegil en aangemoedig. Iedere scheet die je laat krijg je applaus. De eerste jaren dan. Als je 18 bent is dat een beetje raar.

..Klemt je armpjes stevig om mijn nek als ik je oppak. Dit is vast een onbewuste handeling, maar het voelt echt alsof je me terug knuffelt. Heeeerlijk vind ik het. Ik kan niet wachten tot je kwijlkusjes gaat geven. Mama is ready.

..Wordt steeds beter in het pakken van, nou ja, eigenlijk alles. En als je dan iets vast hebt, gaat het gelijk hop, je mondje in. Het is dus nu al oppassen geblazen dat je geen kleine dingen inslikt. En dat je niet alles van tafel trekt. Gister ging er bijna een bord tegen de vlakte (en stiekem moest mama daar om gniffelen en was ze zelfs een beetje trots).

..Bent doorgaans een super vrolijke, tevreden baby. Maar slapen? Dat is nog steeds voor mietjes. En zo nu en dan is het even helemaal mis en moet je onbedaarlijk huilen. Dan helpt niets om je te troosten. Dus dan knuffel ik je maar en zing zachtjes liedjes voor je. Dan zeg ik dat het oké is, dat je mag huilen, en dat je veilig bent in mama’s armen. Meestal duurt dit een kwartiertje (heel gek, dat kwartiertje lijkt opeens uren te duren) maar soms houd je het ook langer vol. Niet leuk, wel nodig om alle prikkels te verwerken.

..Lacht steeds harder, vaker en langer. Soms schater je het uit van plezier. Mijn hart maakt op die momentjes overuren en ik wil het liefst ALLES filmen. Papa zegt dan: “haal die telefoon eens uit zijn gezicht, arm kind!”. Hij heeft ook wel een beetje gelijk. Maar ik wil zoooo graag alles vastleggen. Zodat ik het voor altijd terug kan kijken. En daarbij kan janken. Want het gaat zo snel.

..”Praat” tegen de televisie. Te schattig. Sommige programma’s op baby tv vind je echt geweldig. Niet echt pedagogisch verantwoord, maar wel heel fijn dat je zo soms jezelf een beetje vermaken kunt.

Mijn lieve kleine baby, 4 maand oud alweer. Kind wat vliegt de tijd, en wat maak jij het leven mooi. Ik ben benieuwd wat de komende maand ons brengen gaat. Hopelijk wat meer slaap en net zoveel geluk <3.

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lesley
  31/01/2018 at 07:31

  Wauw alweer 4 maanden! Wat vliegt de tijd zeg, en wat kan hij al veel. Leuk om te lezen en fijn dat je een beetje balans begint te vinden

  • Reply
   Esmee
   31/01/2018 at 08:50

   Ja het gaat bizar snel, kan het amper bijbenen haha! Thanks <3

 • Reply
  Rory
  31/01/2018 at 09:51

  Wat mooi en dierbaar! Hele mooie artikelen om te bewaren voor als hij later groot is. Leuk om te lezen en heel herkenbaar. Ook al is mijn meisje inmiddels al bijna 6 jaar. Ja, het cliché is echt waar. De tijd gaat heel snel. En ondanks dat ik er – in eerste instantie noodgedwongen maar later volledig vanuit mijzelf – ervoor heb gekozen om haar niet naar een vorm van opvang te brengen (tot de peuterspeelzaal) wil ik je inderdaad adviseren: neem ook echt de tijd voor jezelf. Zo belangrijk.

  • Reply
   Esmee
   31/01/2018 at 10:30

   Jaaa ik ga deze blogs sowieso bundelen en bewaren voor hem als hij ‘later groot is’ haha! Een heel begrijpelijke keuze hoor, echt! Ik ga Lev ook maar 2 halve dagen brengen, dat vind ik meer dan zat. Maar het liefst heb ik die opvang helemaal niet nodig inderdaad, maar ja, willen ook nog een beetje leven. Lastig hoor!

 • Reply
  Tineke
  31/01/2018 at 10:18

  Prachtig stuk van een hele trotse mama, de liefde spat er vanaf! Het is dan ik zwanger zijn niets vind, maar ik had er hier ook wel nog 2/3 gewild😋
  Liefs

  • Reply
   Esmee
   31/01/2018 at 10:32

   Hahaha ik snap je! Ik vond zwanger zijn van week 20 tot 30 heel erg leuk. Maar het begin vond ik ZO onzeker en het eind voelde ik me lichamelijk zooo niet fit. Het is dat je er zo’n lief klein schattig baby’tje voor terug krijgt he hihi. xxx

 • Reply
  Nicole Orriëns
  31/01/2018 at 10:22

  Wat mooi dat de borstvoeding zo goed verloopt! Ze zitten er ook niet voor niks ; ) In die zin is het heel natuurlijk!

  • Reply
   Esmee
   31/01/2018 at 10:31

   Hahaha jaa dat is ook zo! Maar mijn verloskundige had me van te voren al “gewaarschuwd” dat het bij Nederlandse vrouwen op de een of andere manier vaak niet zo wil vlotten met borstvoeding. Ik reken me rijk, vind het fantastisch!

 • Reply
  Tineke - & the Kids
  31/01/2018 at 11:21

  Wat een leuke naam is Lev! En volgens mij is het ook een héél lief en leuk mannetje als ik dit zo lees. Spannend, binnenkort voor ’t eerst naar de opvang.. Maar ook wel fijn (vind ik), eventjes zonder baby zijn!

  • Reply
   Esmee
   01/02/2018 at 11:03

   Ahh dankjewel! We vonden het zo lastig, een mooie naam haha. Het is echt een lekker ding, maar inderdaad, soms is even uit de babybubbel ook even heeeel erg fijn!

 • Reply
  Anne
  02/02/2018 at 16:21

  Heerlijk om te lezen! De liefde spat ervan af. Hoe gaat het met het drinken uit de fles? En succes straks als je weer gaat werken.

  • Reply
   Esmee
   05/02/2018 at 17:18

   Ah dankjewel :)! Helaas nog geen succes.. we blijven het proberen. Gelukkig hoeft hij straks maar 1 hele dag zonder me dus als hij dan de fles nog niet pakt geven we hem die dag een papje.

Leave a Reply