baby lifestyle

Slaap/Babykamer – Klein Wonen

Op mijn Instagram deelde ik al eerder stukjes van onze “babykamer”. Maar voor een compleet beeld leek het me alsnog wel leuk de rest van de inrichting ook te showen. We wonen namelijk erg klein en hebben maar 1 slaapkamer. Deze gaan we dus binnenkort delen met onze baby. Begin 2018 gaan we sowieso verhuizen en dan krijgt hij zijn eigen kamertje. Maar tot die tijd slaapt hij gezellig dichtbij mama & papa (en stiekem vind ik dat he-le-maal niet erg). We hebben geprobeerd alles zo praktisch mogelijk in te delen en het geheel toch bij elkaar te laten passen. Volgens mij is dat redelijk gelukt. Kijken jullie mee?

Persoonlijk ben ik super blij met het resultaat. We hebben alles basic gehouden, niet belachelijk veel geld uitgegeven en er toch wat leuks van weten te maken. Klein wonen betekent schipperen met ruimte, ook zonder baby. Daarom hebben we veel (verborgen) kastruimte en spullen die we niet gebruiken en/of in de weg liggen verkocht, weggegeven of weggegooid. Toch blijft het lastig, wonen met weinig ruimte. Zeker als je bedenkt dat je toch best wat nodig hebt voor zo’n kleintje. En omdat we vast en zeker niet de enige zijn die klein wonen, 5 dingen waar wij veel aan (gehad) hebben:

1. Multifunctionele meubels
Meubels met meerdere functies, letterlijk. Ons bed heeft bijvoorbeeld lades waarin we veel spullen kwijt kunnen. Zo is het een bed, maar ook een opberger. In de lades liggen bijvoorbeeld beddengoed, handdoeken en sportspullen. De commode is in feite gewoon een ladekast (wij hebben de Hemnes van Ikea. Deze heeft een perfecte verschoon-hoogte en kost ongeveer de helft van wat je voor een ‘echte’ commode betaalt, tip!). Omdat ik nu geen hangkast heb voor de kleine moest ik alle kleertjes opvouwen. Hiervoor heb ik ladeverdelers aangeschaft. Zo is het geheel een stuk meer geordend. Hou ik van.

2. Schuiven
Een valkuil is het op een bepaalde manier neerzetten van je meubels wanneer je verhuist en er daarna niet meer naar omkijken. Dat is zonde, want vaak kan een andere indeling veel meer ruimte creĆ«ren. Ik heb daar ook een handje van. Ik ben dan gewend aan een bepaalde setting in huis en wil daar liever niet vanaf stappen. Gelukkig heeft mijn lief daar totaal geen moeite mee en schuift naar hartenlust aan de kant, opzij en minimaliseert wat af. Ik ben meer van het naar binnen hengelen van zoveel mogelijk gezelligheid, en hij is praktischer ingesteld. Best een goeie combi. Op de slaapkamer hadden wij bijvoorbeeld eerst het bed op de plek waar nu het ‘babyhoekje’ is. Mijn lief kwam met het idee het om te draaien. En dat pakte goed uit, want nu lijkt het veel meer een echt babykamertje.

3. Kamerscherm
Op deze foto’s staat ons kamerscherm tegen de ramen van het balkon, maar deze kan ook tussen ons bed en het ledikantje gezet worden. Zo hebben we iets meer privacy en kunnen we eventueel nog een klein lampje aandoen als we zelf in bed moeten stappen en geen zin hebben om 87x onze kleine teentjes te stoten. Vet handig.

4. Out of the box
Niet alles voor onze kleine ligt op de slaapkamer. Beneden hebben we de box met daarnaast een grote mand voor speelgoed en knuffels. Ook hebben we gekozen voor een opklapbare kinderwagen/buggy van Babyzen. Deze is zo compact te maken dat hij aan de kapstok kan hangen. Wij hebben ‘m in de gangkast gezet, uit het zicht. Misschien niet zo ‘doorsnee’ als een “echte” kinderwagen, maar ik vind het echt een topding. Wie niet veel ruimte heeft, moet slim zijn. Toch?

5. Declutter
Zoals ik al eerder zei, ben ik nogal een hengelaar. Een hoarder. Een verzamelaar. Ik houd van frutsels en prutsels en vind het onwijs leuk om bezig te zijn met ons interieur. Ik pas vaak kleine dingetjes aan en ben gek op accessoires shoppen. Laat dat nou net iets zijn dat niet zo handig is wanneer je klein woont. Gelukkig is mijn vriend het compleet tegenovergestelde hiervan en bonjourt hij het liefst alles dat geen functie heeft de deur uit. Mede dankzij hem leven wij (vind ik tenminste) met weinig ‘rotzooi’. Geen verborgen kastjes met troep, geen zolder vol dozen, geen keukenla die uitpuilt van de onnodigheden. Niks van dat alles. We gaan geregeld door de onze spullen om te kijken of we nog ruimte kunnen maken. Dat scheelt echt, zeker op weinig vierkante meters. Hij is overigens in te huren, mocht je een minimalistisch zetje in de goede richting nodig hebben ;P!

Meer tips zijn altijd welkom! Dus als jij ook klein woont met een baby, bring it on!

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rory
    26/09/2017 at 07:56

    Hahaha, ik huur je man heel graag in! Wij zijn steeds groter gaan wonen. Uiteindelijk een ruime twee-onder-een-kapper. En toen kwam Mila. En werd alles overspoeld met kinderkleertjes die ik niet weg kan doen. Bedjes. Wieg die ik wil bewaren voor later. Enzovoorts.
    Maar wat ziet het er prachtig uit bij jullie. Heel mooi! Wit, en overzichtelijk. I like!

Leave a Reply