fashion zwanger

Stretch is the new black • Zwanger in de zomer

Al een paar mensen hebben me gevaagd: hoe kleed je je tijdens je zwangerschap? Waar haal je ideetjes vandaan? En wat werkt, naast positiekleding, goed? Ik ben geen expert, maar vind het wel erg leuk om te experimenteren met kleding. Altijd al, maar nu ik zwanger ben is het een nog grotere uitdaging. Ik merk dat ik behoefte heb aan gemak, maar er toch ook leuk uit wil zien. Soms best lastig. Het leek me leuk om mijn ‘kennis’ tot dusver met jullie te delen. Wellicht heb je er wat aan als (of wanneer) je zelf zwanger bent. Daarnaast ben ik de hele zomer zwanger, dus deze tips zijn o.a heat-proof.

Stretchjurkjes
Een beetje een no-brainer als je kijkt naar de titel van deze blog, maar ok (deze heb ik overigens niet zelf bedacht, maar goed-gejat van lezeres HippyHappyHousewife). Ik had sowieso al een aantal bodycon stretchjurkjes in mijn kast die het tot dusver prima doen. In een vorige blog kon je mijn nieuwe motto ‘rekt-het-niet-dan-scheurt-het-wel’ al lezen, en zo denk ik er nog steeds over. De jurkjes die ik nu koop zijn dan ook geen positiemodellen, maar uit de ‘normale’ collecties. Hoever ik dat nog kan ‘rekken’ (hehe) weet ik niet, maar so far so good. Het leuke aan strakke jurkjes vind ik dat je buik er prachtig in uitkomt en het voor de rest (gek genoeg) best wel afkleed. 10/10 would recommend.

Knooptops
In combinatie met een stretchjurkje zijn (crop)tops die je kunt knopen ideaal. Vooral als je, net als ik, niet zo heel dol bent op blote armen. Mijn advies is om de tops een maatje groter te kopen, zodat je er een knoop in kunt leggen. Toevallig heeft Primark nu een paar tops in de collectie die al van die knoop-slierten hebben. Ook die zijn erg leuk. Ik vond dat soort tops altijd al tof met bijvoorbeeld een highwaist jeans. Die kan ik uiteraard even niet aan, maar met een kokerrokje of een strak jurkje eronder zijn ze net zo leuk!

Oversized
Vooral met dit warme weer (WILL IT EVER END?!) heb ik niet altijd zin in strakke kleding. Ik loop dan liever in hele grote, flodder-gewaden. Liefst ook zonder bh en/of ondergoed, maar dat doe ik de rest van de wereld maar niet aan. Anywho, oversized is gewoon heel erg fijn. Een t-shirt dress in een maatje groter zit lekker ruim, legt de nadruk niet meteen op je buik (fijn als je even een dagje geen zin hebt in buik-aaiers) en isoleert (naar mijn idee) een beetje de warmte. Geloof me als ik zeg dat ik thuis niets anders draag wanneer het heet is.

Accessorize 
En, last but not least: ga voor eyecatchers in de vorm van accessoires. Ik gebruikte deze truc al vaker, ook voordat ik zwanger werd. Ik heb bijvoorbeeld best wel bolle wangen. Niets mis mee, maar als ik dan een kleine zonnebril opzet, lijken mijn wangen nog groter. Daarom kies ik voornamelijk grote modellen. Op die manier valt zo’n zonnebril niet ‘in het niet’ bij mijn wangen. Hetzelfde doe ik nu met mijn buik. Een grote hoed, zonnebril of een mooi paar oorbellen brengen (naar mijn idee) wat meer balans in het geheel.

That’s it, vier simpele tips waarmee ik mijn zwangerschap tot zover mee doorgekomen ben. Hoe het verloopt in mijn derde trimester weet ik nog niet. Maar dat gaan jullie uiteraard nog wel horen!

Verder ben ik benieuwd: wat is jouw gouden tip als het aankomt op fashion tijdens je zwangerschap? Ik kan altijd inspiratie gebruiken.

Liefs,
Esmee

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  08/07/2017 at 19:25

  Ik droeg aan het einde vooral legging met leuke shirts of truien. (maar dat laatste is voor jouw te warm) Owja en ik droeg voor het eerst in mijn leven ook streepjes!!!

 • Reply
  Esmee D
  09/07/2017 at 07:04

  Hopelijk is het in sept/okt al wat afgekoeld, dan ga ik denk ik ook voor die combi. Streepjes zijn fantastisch!

Leave a Reply