kladblok

tukkers in utrecht

Inmiddels wonen we alweer bijna 2 weken in ons nieuwe stadsie: Utrecht. En ik kan je vertellen; I’m not disappointed. Utrecht barst van de schattige straatjes, gezellige koffietentjes en fotogenieke gebouwen. Er zijn echt zoveel leuke plekjes te ontdekken hier. En een daarvan is de Oude Hortus, waar we vandaag naartoe gingen.

Compleet met bangmaakverhaal over de heksentuin gingen we vol goede moed naar binnen, of eigenlijk buiten. Want je komt eerst nog in de tuin-tuin, voordat je in de binnentuin komt. Het meisje achter de balie vertelde ons over planten en kruiden die vroeger gebruikt werden als medicijnen en oplap-middelen en die eigenlijk gewoon hartstikke giftig zijn voor mensen. Marcel zei gelijk: “Oke, niets aanraken dus.” Maar bij mij ging het (uiteraard) meteen jeuken om overal m’n tengels in te steken. Niet gedaan hoor, haha, geen zorgen. Maar de verleiding was groot.
De binnentuin was net zoals ik me had voorgesteld, en net zoals ik ‘m al voorbij had zien komen op Instagram. Superfotogeniek. Ik ken nog steeds de helft van wat er groeit niet, maar oke. Voorlopig maar niks plukken voor door de stamppot, lijkt me wel zo veilig. Wij vonden het er in ieder geval heel erg leuk. En bonuspunten: we waren helemaal alleen! En dat is best moeilijk, in een grote stad, ergens alleen zijn. Je kunt vanaf het centrum prima lopen naar de Oude Hortus en de straatjes eromheen zijn ook nog eens mega schattig. Niks dan liefde voor dit stukje stad.
Omdat we nog geregeld berichtjes krijgen uit Tukkerland met: “hoe is het daar?” of “hoe gaat het daar?” leek het me wel leuk om jullie op de hoogte te houden van onze (en mijn) avonturen. Dit was deel 1, waar we (heel bewust) even de rust opzochten (want omigada Utrecht is druk! Holy crap ik dacht dat de markt op zaterdag in Enschede erg was, boy was I wrong..). Heb jij nog leuke tips voor plekjes in Utrecht? Laat het me weten!

Liefs,
Esmee

PS. Zelf de Oude Hortus bezoeken? Klik hier. / Want to visit de Oude Hortus? Click here.
Foto’s door: Marcel Postma @lifeofjohnnycake

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kim
  11/12/2016 at 17:07

  Wat een heerlijke foto's! Het lijkt me inderdaad een heel leuk plekje, ik had er nog nooit van gehoord. Ik studeer ook net in Utrecht, dus deze Hortus staat zeker op mijn to-do lijstje!

 • Reply
  Livvv
  12/12/2016 at 08:05

  Ik woon nu bijna 9 jaar in Utrecht en nog steeds niet in Hortus geweest :') Zo slecht. Maar! Heb wel veel andere leuke tips voor je, als in heel veel. Kan je wel een keer
  mailen oid?

 • Reply
  Esmee D
  16/12/2016 at 10:31

  Thanks :)! En wat leuk, bevalt Utrecht tot nu toe? Zeker een keer gaan kijken, echt een leuk plekje. xxx

 • Reply
  Esmee D
  16/12/2016 at 10:32

  Ohhh yes please!! Hoe meer tips hoe beter :D. Kunnen ook een keer samen koffie drinken ofzo? xxx

Leave a Reply